Pokud často zvete své přátele na různé návštěvy a posezení, možná Vám dělá problém vymyslet originální předkrm, který by hosty ohromil. Můžete jim zkusit naservírovat například doma připravený pečený sýr.

Domácí potraviny jsou nyní velmi populární a pokud si již doma připravujete pečivo, můžete jej zkusit doplnit právě jemným pečeným bylinkovým sýrem, který lehce připravíte dle následujícího receptu.

Složení

  • 3 l mléka
  • 1 l kefíru
  • 3 vejce
  • 10 g soli
  • 150 g kopru
  • 1 g mletého bílého pepře
  • 1 žloutek

Příprava

Smíchejte vejce, kefír, sůl, žloutek a pepř. Zahřejte mléko ve velkém hrnci, přidejte kefírovou směs a vařte na 1 až 2 minuty, dokud se neobjeví na vrcholu první sražený tuk. Nechte směs vychladnout a poté ji přefiltrujte přes gázu. Přidejte kopr a celou směs vytvarujte do tvaru sýra. Nechte 3 hodiny odpočívat a poté pečte na plechu s pečicím papírem po dobu 30 minut při 200 stupních.

zdroj: bidista.com

Sdílejte