Křupavý a čerstvý chléb je skvělý i samotný, nebo jen namazaný máslem. V dnešní době ale máme spíše možnost zakoupit jen rozpékané pečivo, které nám takový zážitek zřídka kdy poskytne.

Možná už jste někdy uvažovali o přípravě chleba domácího. Pokud Vás odradila obtížně vypadající příprava, vyzkoušejte dnešní recept. Jedná se o velmi snadný způsob přípravy domácího chleba.

Složení

  •  500 g hladké mouky
  •  1 lžička soli
  •  1 čajová lžička cukru
  •  1 čajová lžička sody
  •  2 sklenice kefíru nebo jogurtu (150 g)
  •  200 ml vody (1 sklenice vody)

Příprava

Předehřejte troubu na 200 stupňů. Smíchejte suché přísady v míse a přidejte kefír a vodu. Těsto promíchejte, aby bylo měkké a vláčné. Vlijte těsto do vymazané formy a mokrou rukou jej můžete na povrchu trochu načechrat. Pečte v troubě po dobu 30 minut a poté si již můžete vychutnat skvělý domácí chléb.

zdroj: bidista.com

Sdílejte