Cheesecake se řadí k nejoblíbenějším dezertům po celém světě, a proto se i u nás pravidelně objevují recepty na různé varianty. Některé jsou snadné a levné, některé na parádu a něco extra.

Dnešní recept na cheesecake je opět mírně odlišný, ale tentokrát se to netýká krému, nýbrž těsta a celého základu zákusku. Připravte si tento vynikající kynutý cheesecake a posuďte sami, jak je výborný!

Složení

  • 1 šálek mléka
  • 1 balíček kvasnic (50 g)
  • 1/2 lžičky soli
  • 3-4 polévkové lžíce cukru
  • 1 vejce
  • 3 polévkové lžíce rostlinného oleje
  • přibližně 4 šálky mouky
  • 750 g Tvarohového sýra
  • 2 vejce
  • cukr podle chuti
  • 2-3 lžičky vanilkového cukru
  • Konzervované broskve

Příprava

V teplém mléce rozpusťte kvasnice. Odděleně lehce promíchejte vajíčko a cukr, přidejte sůl a smíchejte s mlékem a kvasnicemi. Vše promíchejte a postupně přidejte mouku. Poté přidejte olej. Těsto propracujte rukama po několik minut a pak jej zakryjte utěrkou a nechte v ledničce po dobu 1 hodiny.

Když těsto v chladničce vykyne, v žádném případě jej nemíchejte. Okamžitě jím naplňte formu.

Připravte tvarohovou náplň: Smíchejte tvaroh s vejci a cukrem, přidejte vanilkový cukr a broskve nakrájené na kousky. Tuto náplň přidejte na těsto a pečte při 180 stupních, dokud nebude cheesecake připravený. Může podávat s kompotovanými broskvemi jako ozdobou.

zdroj: ok.ru

Sdílejte