Ideální recept je jednoduchý, levný a přitom chutný. Takových není mnoho, a proto stojí za to si je dobře zapamatovat pro chvíle, kdy máte doma jen pár základních surovin, málo času, ale musíte připravit večeři.

Dle tohoto receptu si můžete připravit lahodné bramborové pečivo, které nejen, že skvěle chutná, ale také spolehlivě zasytí. Další výhodou tohoto receptu je možnost jej různě naplnit, například mletým masem.

Složení

  • 600 g mouky
  • 300 g brambor
  • 150 g drůbežího tuku
  • 20 ml vlažného mléka
  • 30 g droždí
  • 2 žloutky
  • 3 čajové lžičky soli,
  • pepř
  • majoránka

Příprava

Smíchejte mouku a tuk. Kvasnice rozmíchejte v mléce a vmíchejte do směsi. Přidejte uvařené nastrouhané brambory, sůl, pepř, žloutky a majoránku. Směs dobře zamíchejte a nechte 20 minut stát a poté jej rozválejte. Přeložte těsto napůl a poté opět napůl a nechte odpočívat dalších 20 minut. Nakonec nakrájejte jednotlivé kousky, poklaďte je na plech, pomažte žloutkem a pečte při 200 stupních dozlatova.

zdroj: kedvencreceptek.com

Sdílejte