K naší národní kuchyni se máloco váže tolik, jako naše nejtypičtější příloha ­– brambory. Jistě si je také dopřáváte několikrát týdně v mnoha různých úpravách k širokému výběru masa a zeleniny.

Pokud máte brambory rádi a hledáte trochu inspirace na jejich kreativní úpravu, připravte si skvělou přílohu v podobě bramborových knedlíčků. Hodí se ke každému masu a na talíři vypadají skvěle!

Složení

  • 500 g vařených, rozmačkaných brambor
  • 100 g mouky
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 20 g tuku
  • 1 vejce

Příprava

Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a rozmačkejte. Tuk smíchejte s vejcem, přidejte sůl, ochlazené brambory, mouku a dobře promíchejte. Z těsta vytvořte válečky o průměru 2 cm a nakrájejte jednotlivé knedlíčky. Knedlíčky vařte v horké vodě a nemíchejte. Jakmile se knedlíky zvednou na hladinu vody, po jedné nebo dvou minutách vyjměte jeden z nich, ochutnejte ho a pokud je u hotový, opatrně celý hrnec sceďte. Podávejte samostatně, se sladkou přílohou, či jako přílohu k masným pokrmům.

zdroj: ketkes.com

Sdílejte