Hledáte, cosi uvařit k večeři, aby bylo jídlo chutné, ale nezabralo moc času? Tento recept je pro Vás! Dnes Vám přinášíme super rychlý recept na karbanátky z brambor. Jsou skvělé, velmi chutné. Křupavé na povrchu a měkké uvnitř, ideální na večeři s rodinou.

Bramborové karbanátky jsou na přípravu velmi jednoduché a snadno se dají servírovat například s houbovou omáčkou, smetanou, nebo salátem z čerstvé zeleniny. Jsou tak chutné, že zmizí ze stolu hned!

Přísady:

  • 1 kg brambor
  • 1 cibule
  • 4 vejce
  • 2-3 lžíce mouky
  • 2 lžíce strouhanky
  • ½ šálku oleje
  • 100 g tvrdého sýra
  • pepř a sůl dle chuti

Postup:

Omyjte brambory a vložte do vařící vody se solí, nechte vychladnout.

Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na kostičky

Přidejte strouhaný sýr

Smícháme nastrouhané brambory, cibuli, 2 vejce a sýr. Ochutíme solí a pepřem a dobře promícháme.

Rozklepneme 2 vejce, karbanátky obalíme v mouce a poté ve vejcích. Nakonec smažíme na rozpálené pánvi s olejem, nebo pečeme v troubě dozlatova.

zdroj: bucatarul.tv

Sdílejte