Pokud se Vám letos na zahrádce urodilo hodně brambor, tak jistě i po zimě máte pořádné zásoby, které je třeba spotřebovat. Možná už Vám i Vaší rodině stačí neustálé pojídání brambor jako přílohy.

I když na mnoho různých způsobů, se taková konzumace snadno přejí. Zkuste si tedy připravit netradiční bramborové pečivo, které je lahodné a naplněné sýrem. Jistě se po něm u Vás jen zapráší.

Složení

  • 1 kg mouky
  • 500 g vařených brambor
  • 20 ml kysané smetany
  • 3 celá vejce + 1 vejce pro pomazání
  • 1 kostka kvasnic (5 dkg)
  • 3 lžičky soli
  • 350 g margarínu
  • 100 g tuku
  • 1 lžička cukru,
  • 30 ml vlažného mléka
  • 200 g sýra

Příprava

Smíchejte kvasnice s mlékem a cukrem a poté je smíchejte s moukou, margarínem a solí. Přidejte zakysanou smetanu a vejce. Poté těsto rozválejte na pomoučené ploše.

Na rozválené těsto rozprostřete nastrouhané brambory smíchané s tukem a přeložte jej napůl. Poté přidejte sýr a opět těsto přeložte napůl. Rozkrájejte na jednotlivé malé bochánky a dotvarujte je rukama. Pomažte bochánky vejcem a pečte na plechu při 200 stupních po dobu 15-20 minut.

zdroj: mindenegyben.com

Sdílejte