Dnešní recept je opět na vynikající dezert. Dnes to bude v ovocném podání, protože při přípravě využijeme jablka, která však můžete nahradit jakýmkoli jiným ovocem podle chuti, pokud jablka nemusíte.

Většina z nás je má doma, ať už ze zahrádky, nebo z obchodu, protože jablko je skvělou variantou lehké a zdravé svačiny mezi hlavními jídly. Po jeho zakomponování do tohoto receptu si jej můžete vychutnat v podobě zákusku.

Složení:

Na těsto:

  • 50 g mouky (polohrubé)
  • 20 g práškového cukru
  • 25 g másla
  • 2 vejce
  • 1 balení (12 g), prášek do pečiva
  • špetka soli
  • 1 citronové kůry

Na náplň:

  • 1 kg jablek
  • 3-4 lžíce cukru
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 1/2 čajové lžičky skořice
  • 2 lžíce krupice

Příprava:

Oloupeme jablka a odstraníme z nich jádra. Podusíme je s cukrem a skořicí, až se z nich vypaří šťáva. Přidáme krupici, vanilkový cukr a necháme vychladnout.

Přísady na těsto smícháme, prohněteme a rozdělíme na dvě stejné části. Vymažeme plech máslem a vložíme na něj vyválenou první část těsta. Pokryjeme náplní a překryjeme druhou vyválenou částí těsta. Pečeme při 200 stupních cca 35-40 minut a nakonec posypeme práškovým cukrem a můžeme podávat.

zdroj: citromhab.blogspot.cz

Sdílejte