Hovězí maso je vynikající. Jednak jako steak, ale také s knedlíkem a omáčkou, což je klasický český způsob. Jednou z typicky českých omáček je také omáčka koprová, kterou jedni milují a druzí nesnášejí.

Pokud se řadíte k té první skupince, tak byste jistě rádi věděli, jak připravit vynikající koprovou omáčku. Můžete použít kopr vypěstovaný na vlastní zahrádce, ale postačí i kupovaný. Jistě si pochutnáte!

Složení

  • 1 svazek kopru
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce mouky
  • 500 ml mléka
  • koření
  • pepř
  • sůl
  • 2 lžíce oleje

Příprava

Rozpalte olej a přidejte mouku a drcený česnek. Opražte a zalijte mlékem, dochuťte kořením a vařte. Přidejte nakrájený kopr a povařte. Pokud je omáčka moc hustá, přidejte trochu mléka. Dle chuti můžete přidat brambory a podávat s masem.

zdroj: egyszerugyorsreceptek.com

Sdílejte