Tyto řezy si jistě zamilujete na první kousnutí, a proto Vám doporučujeme připravit je z minimálně dvojité dávky. Kombinace křehkého těsta s vláčným nadýchaným krémem je nesmrtelná.

Tento jemný zákusek v sobě kombinuje vynikající chutě jemné vanilky a exotického kokosu. Můžete trošku zaexperimentovat a zkusit připravit čokoládové těsto, dezert bude ještě lepší a chutnější!

Složení těsta

  • 6 bílků
  • 200 g práškového cukru
  • 100 g mouky
  • 100 g strouhaného kokosu

Složení krému

  • 6 žloutků
  • 40 g vanilkového pudinku v prášku
  • 400 ml mléka
  • 100 g cukru
  • 250 g margarínu
  • 150 g práškového cukru.

Složení posypky

  • 30 g strouhaného kokosu
  • 20 g strouhané čokolády

Příprava

Připravte těsto: Vyšlehejte bílky. Cukrem do tvrdé pěny a vmíchejte mouku a kokos. Nalijte těsto na plech a pečte 20 minut při 180 stupních.

Připravte krém: Smíchejte pudink se žloutky, cukrem, mlékem a připravte hustý krém. Margarín vyšlehejte s cukrem a pak smíchejte s pudinkovou směsí. Krém naneste na připravené těsto a ozdobte kokosem a strouhanou čokoládou. Nechte dort ztuhnout v lednici 1-2 hodiny před podáváním.

zdroj: ketkes.com

Sdílejte