Dobrá marmeláda dokáže doladit k dokonalosti každou buchtu, koláč, nebo dezert. Propůjčuje mu tak svěží ovocný nádech a lahodně sladkou chuť. Pokud i vy patříte mezi milovníky marmelády, zkuste tento recept!

Příprava domácích marmelád již dávno nemusí být jen záležitostí našich babiček díky tomuto jednoduchému receptu. Už nebudete muset do obchodu pro kupovanou marmeládu. Udělejte si svou domácí!

Potřebujeme:

  • Broskve
  • 25 dkg cukru na 1 kg

Příprava:

Pokud víte, kolik přesně máte broskví, odvažte si cukr podle poměru výše.

Umyjte broskve, očistěte je a vložte do velkého hrnce, aby se vešly.

Můžete broskve použít i v malých nakrájených kusech, takže to bude pro vás snadnější.

Přidejte cukr a nechte takto stát přes noc.

Ráno vezměte šťávu z vrchu a použijte ji jako sirup, a pod zbytkem směsi zapalte střední plamen na sporáku.

Vařte za stálého míchání po dobu 2-3 hodin.

Po dokončení důkladně očistěte sklenice a naplňte je marmeládou a nakonec umístěte na chladné místo.

zdroj: tudasfaja.com

Sdílejte