Rádi připravujete dorty, koláče a jiné dezerty? Pak jistě víte, že vynikající a nadýchaný krém je půlkou úspěchu a tvoří vzhled každého zákusku. Existuje však přemíra složitých receptů na tyto krémy.

Abyste nemuseli hledat ve své sbírce, nebo trávit dlouhé hodiny přípravou složitých typů krémů, uschovejte si tento seznam, dle kterého můžete snadno připravit 8 jednoduchých typů pro každou příležitost!

1. Klasický pudink

Složení

  • 500 ml mléka
  • 200 g cukru
  • 1 lžička vanilínu
  • 50 g mouky
  • 4 žloutky

Příprava

Žloutky povařte s cukrem, vanilínem a moukou až do směsi. Přiveďte mléko k varu. Do vaječné hmoty nalejte horké mléko, zamíchejte. Postavte vařenou směs na oheň a vařte až do hustého stavu. Hotovo!

2. Univerzální krém

Složení

  • Balení másla
  • 4 vejce
  • 1 hrnek cukru
  • 100 g práškového cukru
  • Vanilka

Příprava

Smíchejte vejce s cukrem a zahřejte, neustále míchejte. Jakmile směs zhoustne, odstavte z ohně a nechte vychladnout za stálého míchání. Smíchejte máslo s práškovým cukrem a vmíchejte do směsi a můžete přidat vanilku.

3. Krém s kondenzovaným mlékem a vejci

Složení

  • Máslo 200 g.
  • Kondenzované mléko 100 g.
  • Vejce (žloutky) 2 ks.
  • Vanilín nebo likér

Příprava

Smíchejte máslo s kondenzovaným mlékem. Pokračujte v míchání a postupně přidejte vaječné žloutky. Pro ochucení přidejte vanilin nebo jiné koření, nebo 30-50 g. likéru.

4. Máslový krém

Složení

  • 1 plechovka kondenzovaného mléka
  • 1 balíček másla

Příprava

Vyšlehejte máslo a mléko do hladké směsi. Zahřejte do husté konzistence a nechte vychladnou.

5. Krém z krupice

Složení

  • 1/2 šálku mléka
  • 1 polévková lžíce krupice
  • 1 lžička cukru
  • 1/2 lžičky másla
  • 1 žloutek
  • 1 lžička vanilkového cukru

Příprava

Vařte mléko s vanilkovým cukrem. Smíchejte krupici s trochou vody, přidejte výslednou směs do horkého mléka a povařte při nízké teplotě. Důkladně smíchejte žloutky s cukrem a máslem až do homogenní hmoty. Přidejte krupici v malých porcích, neustále míchejte, aby byl krém nadýchaný a svěží.

6. Sýrový krém „Mascarpone“

Složení

  • Tvarohový sýr – 200 g
  • Smetana – 200 ml

Příprava

Mascarpone dvakrát propasírujte přes síto a poté smíchejte se smetanou a vyšlehejte.

7. „Custard“

Složení

  • 2 vejce
  • 1 sklenice cukru
  • 1 lžička vanilky
  • 1,5 šálků mléka
  • 2 lžičky roztaveného másla
  • 2 lžičky mouky

Příprava

Smíchejte mouku a vejce v hrnci tak, aby hrudky zmizely. V jiném hrnci povařte mléko a cukr, nezapomeňte dobře míchat. Nalijte mléko s cukrem do směsi mouky a důkladně ho vmíchejte vařečkou. Krém vložte na slabý oheň, neustále míchejte, ale nevařte. Poté odeberte krém z ohně a přidejte vanilkový cukr a máslo. Dobře promíchejte a rychle ochlaďte, umístěte nádobu do ledové nebo studené vody. Krém lze použít pro eclairs nebo jiné koláče, dorty a zákusky.

8. Lehký krém

Složení

  • Máslo – 250 g (pokojové teploty)
  • Práškový cukr – 200 g
  • Mléko – 100 ml
  • Vanilín – 1 balení.

Příprava

Mléko zahřejte a ochlaďte na pokojovou teplotu. Všechny ingredience by měly být přidány a promíchány až do jemné konzistence. Prošlehejte krém, dokud nebude jemný, lehký a nadýchaný. Použijte ideálně mixer.

zdroj: vk.com

Sdílejte