Žádný pořádný dort či zákusek se neobejde bez vynikajícího nadýchaného krému. Občas bývají krémy nahrazeny pudinkem, což je škoda, protože dobrý krém může být velmi snadné připravit.

Níže najdete šest kreativních a velmi snadných krémů, které můžete využít při přípravě dezertů. Jejich výhodou je, že jsou všechny připraveny v základní variantě a výsledná příchuť záleží na Vaší volbě!

Základní krém

  • 500 ml mléka
  • 200 g cukru
  • 1 lžička vanilky
  • 4 žloutky
  • 50 g mouky

Příprava

Smíchejte všechny přísady a zahřejte je. Za stálého míchání vařte, dokud nezíská krém hustou konzistenci a poté jej nechte vychladnout.

Máslový krém

  • 1 balení másla
  • 4 vejce
  • 1 šálek cukru
  • 100 g práškového cukru
  • Vanilka

Příprava

Smíchejte cukr s vejci. Začněte vařit v hrnci s tlustšími stěnami a ohřívejte, dokud nezačne směs houstnout. Máslo utřete s práškovým cukrem, pak přidejte vejce a připravený horký krém. Dobře promíchejte.

Krém z kondenzovaného mléka a másla

  • 1 krabička kondenzovaného mléka (380 g)
  • 1 balení másla

Příprava

Obě složky promíchejte a vyšlehejte krém.

Krém z kondenzovaného mléka a vajec

  • 200 g másla
  • 100 g kondenzovaného mléka
  • 2 žloutky
  • Vanilka

Příprava

Smíchejte kondenzované mléko s máslem a vmíchejte žloutky a vanilku. Povařte, dokud krém nezhoustne a nechte jej vychladnout.

Ovesný krém

  • 500 ml mléka
  • 1 lžíce otrub
  • 1 lžička cukru
  • 0,5 lžičky másla
  • 1 žloutek
  • 1 lžička vanilkového cukru

Příprava

Povařte mléko s vanilkovým cukrem. Smíchejte otruby s trochou vody a přidejte převařené mléko. Vařte směs na slabém ohni, dokud nezhustne. Smíchejte žloutek s máslem a cukrem. Pomalu přidávejte směs s otrubami a dobře míchejte.

Eclair krém

  • 2 vejce
  • 1 šálek cukru
  • Trocha vanilkového cukru
  • 150 ml mléka
  • 2 lžičky rozpuštěného másla
  • 2 lžíce mouky

Příprava

Smíchejte vejce s moukou. Mléko povařte s cukrem, pak trochu nalijte do vaječné směsi. Vařte směs, vmíchejte vanilkový cukr a máslo. Když je krém připraven, dejte hrnec do hrnce studené vody, aby se rychle a rovnoměrně ochladil.

zdroj: kilocalori.ro

Sdílejte