Teplé letní dny a tropické teploty letos dorazily opravdu brzy. Všechny hospodyňky, kuchařky a milovnice pečení jistě také rády vyrazí na zahrádku, užít si trochu sluníčka a teplého počasí, dokud trvá.

Kdo se ale postará o zákusek ke kávě? Nemusíte běžet do obchodu. Raději vyzkoušejte tyto lahodné dorty a koláče, které připravíte bez nutnosti pečení. Jsou velmi snadné a chutnají přímo fantasticky!

Tvarohový dort Fantasy

  • 450 g tvarohu
  • 450 g zakysané smetany
  • 1/2 šálku mléka
  • 20 g želatiny
  • 1/2 šálku cukru
  • 2 lžíce kakaa
  • špetka vanilky

Želatinu vložte do teplého mléka a počkejte, až se roztaví. promíchejte tvaroh, přidejte cukr, kysanou smetanu, vanilku a želatinu a dobře promíchejte. Rozdělte připravenou hmotu na dvě části, do jedné části přidejte kakao. Vložte bílou část do formy na dort a na ni přidejte kakaovou. Nechte vše ztuhnout v lednici. Dort může být zdoben ovocem nebo ořechy.

Hroznový dort

  • 700 g smetany s vysokým obsahem tuku
  • 300 g sušenek
  • sušené ovoce (podle chuti)
  • 1 tabulka čokolády
  • 25 g želatiny
  • 1 balení zelené želatiny
  • zelené hrozny
  • 1 lžíce cukru
  • 150 ml horké vody
  • špetka vanilky

Želatinu vložte do horké vody, promíchejte a nechte 5 minut stát. Rozdrťte sušenky. Vmíchejte vanilkový cukr do zakysané smetany, přidejte želatinu a nechte směs několik minut stát. Čokoládu nalámejte na kousky, nakrájejte sušené ovoce na malé kousky a namočte do horké vody. Smíchejte smetanu, ovoce a sušenky. Směs naplňte do formy a nechte ztuhnout v lednici. Hrozny nakrájejte na poloviny a vyskládejte je na povrch koláče a zalijte želatinou. Nechte ztuhnout v lednici.

Mosaikový dort

  • 500 g zakysané smetany
  • 300 g meruněk (nebo jakéhokoli ovoce)
  • 100 g sladkých sušenek
  • 100 g cukru
  • 2 – 3 balení mraženého ovoce
  • 10 g želatiny
  • 50 ml horké vody
  • špetka vanilky

Na želatinu nalijte horkou vodu a nechte ji roztavit. Rozdrťte sušenky, smíchejte zakysanou smetanu s cukrem a vanilkou a přidejte ochlazenou želatinu. Přidejte nakrájené ovoce a sušenky. Vložte připravenou hmotu do formy vyplněné fólií a umístěte do chladničky, aby ztuhla. Nakonec dort vyklopte.

Tvarohový dort s ovocem

  • 350 g sušenek
  • 250 g tvarohu
  • 1/2 šálku zakysané smetany
  • 3 až 4 lžíce práškového cukru
  • 100 g másla
  • sušené ovoce

Smíchejte tvaroh, zakysanou smetanu, cukr, roztavené máslo a sušené ovoce. Formu vyložte folií a na dno poskládejte sušenky. Na sušenku přidejte polovinu tvarohové směsi, přidejte vrstvu sušenek a zbytek tvarohové směsi. Nechte dort ztuhnout v lednici a dle chuti jej dozdobte polevou, čokoládou, nebo ovocem.

Pomerančový dort

  • 600 g tučné zakysané smetany
  • 250 g sušenek
  • 20 g želatiny
  • 1 balení pomerančové polevy
  • 3 kusy pomerančů
  • 130 g cukru
  • špetka vanilky

Na želatinu nalijte horkou vodu a nechte stát několik minut. Rozdrťte sušenky. V misce smíchejte zakysanou smetanou s cukrem a vanilkou, přidejte ochlazenou želatinu a dobře promíchejte. Přidejte rozdrcené sušenky ke směsi a promíchejte. Nalijte tuto připravenou směs do formy. Připravte polevu podle instrukcí na obalu a nechte ji vychladnout. Nakrájejte pomeranče a naskládejte je na smetanovou směs, zalijte je polevou a nechte dort ztuhnout v lednici.

zdroj: ketkes.com

Sdílejte