Součástí téměř každého dezertu je lahodný a nadýchaný krém. Nejčastější příchutě jsou čokoláda, nebo vanilka. Pokud se Vám ale žádný z těchto dvou do Vašeho dezertu příliš nehodí, připravte si krém smetanový.

Níže najdete tři velmi jednoduché recepty na tyto základní druhy krémů. Smetanový krém můžete dochutit čímkoli, na co máte právě chuť a tak, aby jeho chuť šla dokonale s příchutí Vašeho dortu. Fantazii se meze nekladou!

Vanilkový krém

Složení

2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu nebo mouky, 3 lžíce cukru, 200 ml mléka, 2 žloutky, 200 ml šlehačky, vanilkový cukr

Příprava

Žloutky a cukr umístěte do hrnce, promíchejte a zahřejte. Když se cukr rozpustí, přidejte škrob a pomalu vlévejte mléko za míchání. Začněte vařit na slabém ohni, Vařte, dokud nezískáte hustou směs, poté ji vyjměte z ohně, přidejte vanilku, špetku soli a umístěte hrnec do misky se studenou vodou. Přidejte šlehačku do studeného krému a poté krém vložte do chladničky.

Čokoládový krém s mascarpone

Složení

300 g čokolády, 180 ml smetany, 500 g mascarpone, 2 žloutky, vanilková esence

Příprava

Umístěte smetanu a čokoládu do kovové nádoby, zahřejte ve vodní lázni, dokud se čokoláda nerozpustí a přidejte vaječný žloutek. Důkladně promíchejte, vařte další 2 minuty, poté vyjměte ze sporáku, přidejte mascarpone a míchejte, dokud nebude dosaženo homogenní hmoty, a umístěte krém do chladničky. Krém nechte v chladničce, dokud se nestane dostatečně hustým, čím déle bude v chladničce, tím hustší bude.

Smetanový krém

Složení

200 ml smetany, 200 ml smetany na vaření, 1 a půl lžičky cukru, čajová lžička vanilkové příchutě, čajová lžička citronové šťávy, pokud chcete, aby byl krém světle žlutý, přidejte šafrán.

Příprava

Umístěte uvedené ingredience do misky a spusťte robot pomalu, abyste promíchali krém. Když začne pěnit, nastavte rychlost robota na silnější úroveň a vyšlehejte tvrdou pěnu.

zdroj: bidista.com

Sdílejte