Česko je národ houbařů a mnozí z nás již jistě netrpělivě vyhlížejí začátek sezony, kdy vyrazíme do lesa za pěknými úlovky a košíky plnými nasbíraných hub. Zatím však můžeme použít houby kupované.

Jakmile si totiž přečtete tyto dva skvělé recepty, nebudete se moci dočkat toho, až je vyzkoušíte. Připravte si tyto dvě variace na kombinaci hub s mletým masem a jistě si je zamiluje celá rodina!

Složení

  • 12 žampionů (větší)
  • 200 g mletého masa
  • 2 střední cibule
  • 1 větší mrkev
  • 100 g másla
  • 2 stroužky česneku
  • citron
  • sůl a pepř podle chuti
  • oblíbené bylinky (oregano, petržel, bazalka atd.)
  • strouhaný sýr

Příprava

Žampiony omyjte a dobře vyčistěte, pak odkrojte stonky. Nechte je v chladné vodě cca. čtvrt hodiny. Nakrájejte cibuli, vyčistěte mrkev a nakrájejte na kostičky.

Poté opražte cca. 50 g cibule a mrkve, pak je smíchejte s mletým masem. Přidejte nasekaný česnek, koření a bylinky. Přidejte citrónovou šťávu a směs dobře promíchejte.

Naplňte houby touto směsí. Vymažte plech máslem, vyskládejte na něj houby a nechte je v troubě asi 30-40 minut. Když už jsou skoro hotové, přidejte strouhaný sýr a na několik minut plech vraťte do trouby.

Recept č.2

Složení

  • 500 g mletého masa
  • 1 kg čerstvých hub
  • 2 cibule
  • 100 g sýra
  • sůl, pepř … kapka chilli

Příprava

Cibuli oloupejte, nakrájejte a opražte na oleji, přidejte maso a poduste. Houby očistěte a odkrojte stonky. Dochuťte je dle své chuti. Naplňte houby masem a zapečte po dobu 30 minut, poté přidejte sýr a pečte dalších 20 minut.

zdroj: kiloretete.ro

Sdílejte