Stejně tak, jako existuje mnoho univerzálních receptů na těsto pro přípravu různých dortů, existuje také mnoho variací na přípravu krémů různých příchutí, které můžete poté na dort použít.

Jistě se vyplatí si jich pár zapamatovat a můžete pak při přípravě dezertů snadno experimentovat s kombinacemi jednotlivých chutí. Zde je 15 jednoduchých pudinkových krémů pro každou příležitost.

Pomerančový krém

Složení

  • Vanilín – 1 balení
  • Mouka – 20 gr
  • Studené mléko – 500 gr
  • Cukr – 80 g
  • Máslo – 120 g
  • Strouhaná pomerančová kůra

Příprava

Vanilin smíchejte s moukou, dolijte mlékem, přidejte cukr. Směs se zahřeje a míchá po dobu 2-3 minut (od bodu varu), přičemž se míchá nepřetržitě, až ztuhne. K horké hmotě přidejte strouhanou pomerančovou kůru, smíchanou s 40 g. cukru a promíchejte až do úplného ochlazení. Do ochlazeného krému přidejte máslo.

Krém z bílé čokolády

Složení

  • Čokoláda – 90 g
  • Žloutky – 4 ks
  • Cukr- 50 g
  • Mléko – 225 ml
  • Smetana – 75 ml

Příprava

Čokoládu nastrouhejte. Smíchejte šlehačku, žloutky a cukr. Zahřejte mléko ve velkém hrnci a přidejte smetanu. Vmíchejte vaječnou směs a řádně promíchejte. Snižte teplotu a vařte a stále míchejte asi 5 minut. Směs by měla jemně zhoustnout. (Teplota směsi by měla být 67 ° C.) Nalijte směs na čokoládu do misky, dobře promíchejte.

Babushkin

Složení

  • Vejce – 5 ks
  • Mléko – 1 hrnek
  • Cukr – 1/2 šálku
  • Vanilin
  • Mouka – 2 polévkové lžíce
  • Máslo – 200 g

Příprava

Smíchejte mouku s cukrem a vejci, přidejte vanilin. Mléko přiveďte k varu a vlijte vaječnou směs. Povařte 7-10 minut a výslednou hmotu promíchejte mixerem. Vmíchejte máslo a vyšlehejte jemný krém.

Univerzální krém

Složení

  • Mléko – 2 šálky
  • Vejce – 2 ks.
  • Mouka – 3 polévkové lžíce
  • Cukr – 1 hrnek
  • Mléko – 1 hrnek

Příprava

Smíchejte vejce s moukou a rozmíchejte všechny hrudky. Mléko s cukrem přiveďte k varu a nalijte vaječnou směs, za neustálého míchání povařte, poté odstraňte z tepla a míchejte krém, dokud nevychladne.

Krém s lesním ovocem

Složení

  • Smetana – 400 ml
  • Vanilková esence – 1 polévková lžíce
  • Žloutek – 4 ks
  • Cukr – 1 polévková lžíce
  • Lesní ovoce – 100 gr
  • Hořká čokoláda

Příprava

Povařte smetanu a vmíchejte do ní žloutky s cukrem. Povařte za neustálého míchání, poté odstraňte z tepla a míchejte krém, dokud nevychladne. Poté přidejte lesní ovoce a hořkou čokoládu.

Kávový krém

Složení

  • Silná káva – 1 hrnek
  • Cukr – 3 polévkové lžíce
  • Žloutek – 2 ks
  • Mouka – 2 polévkové lžíce
  • Smetana 20 % – 0,5 šálků
  • Máslo – 50 g

Příprava

Roztavte cukru, smíchejte jej s vodou a vytvořte sirup, který vmíchejte do kávy. Smíchejte žloutek s moukou a promíchejte se smetanou a kávou. Povařte za neustálého míchání, poté odstraňte z tepla a míchejte krém, dokud nevychladne. Nakonec vmíchejte máslo.

Škrobový krém

Složení

  • Mléko – 1,5 šálků
  • Žloutek – 3 ks
  • Bramborový škrob – 1 polévková lžíce
  • Cukr – 150 g
  • Vanilín

Příprava

Smíchejte žloutky a cukrem, přidejte mléko a škrob. Povařte za neustálého míchání, poté odstraňte z tepla a míchejte krém, dokud nevychladne. Nakonec vmíchejte vanilin.

Anglický krém

Složení

  • Mléko – 1 litr
  • cukr prášek – 500 gr
  • Žloutek – 16 ks
  • Vanilín – 1 balení

Příprava

Smíchejte žloutky s cukrem a promíchejte. Přiveďte mléko k varu a vlijte do něj směs žloutků s cukrem a vanilinem. Povařte za neustálého míchání, poté odstraňte z tepla a míchejte krém, dokud nevychladne.

Glace krém

Složení

  • Máslo – 250 g
  • Cukr – 150 g
  • Vejce – 3 kusy
  • Vanilín
  • Koňak nebo dezertní víno – 1 lžička

Příprava

Smíchejte cukr s vodou a vařte do úplného rozpuštění cukru. Vyšlehejte vejce a vmíchejte do nich připravený sirup. Poté přidejte vanilin, máslo a koňak, nebo víno. Můžete přidat i čokoládu.

Citronový krém

Složení

  • Máslo – 100 gr
  • Vejce – 2 ks
  • Cukr – 150 g
  • Citron – 3 ks

Příprava

Smíchejte vejce s cukrem a nastrouhanými citrony, nakonec vmíchejte máslo. Povařte za neustálého míchání, poté odstraňte z tepla a míchejte krém, dokud nevychladne.

Krém s lískovými oříšky

Složení

  • Cukr prášek – 120 g
  • Žloutek – 4 ks
  • Vanilin – 0,5 sáčku
  • Mléko – 100 g
  • Ořechy lískové- 150 g
  • Máslo – 120 g

Příprava

Smíchejte všechny přísady kromě ořechů a másla do směsi. Povařte za neustálého míchání, poté odstraňte z tepla a míchejte krém, dokud nevychladne. Nakonec vmíchejte máslo a oříšky.

Mléčný krém s kávou

Složení

  • Mléko – 1 litr
  • Cukr prášek – 300 g
  • Přírodní pražená káva – 50 gr
  • Žloutek – 10 ks
  • Máslo – 30 g
  • Mouka – 125 gr

Příprava

Smíchejte kávu a jednu sklenici mléka. Povařte 8-10 minut na mírném ohni. Smíchejte mouku s cukrem a žloutky, zahřejte na slabém ohni, neustále míchejte a postupně přidejte kávový vývar a zbývající mléko. Přidejte máslo a odstraňte z tepla. Míchejte do vychlazení.

Vanilkový krém

Složení

  • Vejce – 2 ks
  • Cukr – 2 polévkové lžíce
  • Mouka – 2 polévkové lžíce
  • Mléko – 1/4 litru
  • Vanilkový cukr nebo vanilin
  • Máslo – 50 g

Příprava

Smíchejte vejce s cukrem, přidejte mouku, 4 lžíce mléka a promíchejte. Mléko přiveďte k varu a vlijte vaječnou směs. Povařte za neustálého míchání, poté odstraňte z tepla a míchejte krém, dokud nevychladne. Nakonec vmíchejte máslo a vanilin.

Ořechový krém

Složení

  • Mleté ořechy – 120 g
  • Cukr – 100 g
  • Mléko – 150 g
  • Máslo – 120 g
  • Vanilin – 0,5 sáčku
  • Koňak nebo rum – 2 lžičky

Příprava

Smíchejte ořechy, cukr a mléko. Povařte za neustálého míchání, poté odstraňte z tepla a míchejte krém, dokud nevychladne. Poté přidejte máslo a vanilin, nakonec rum, nebo koňak.

Čokoládový krém s pomerančem

Složení

  • Žloutek – 5 ks
  • Cukr – 150 g
  • Vanilin – 0,5 sáčku
  • Pomerančová kůra – 200 g
  • Strouhaná čokoláda – 2 lžičky
  • Máslo – 180 g

Příprava

Smíchejte žloutky, cukr, vanilin. Povařte za neustálého míchání, poté odstraňte z tepla a míchejte krém, dokud nevychladne. Vmíchejte strouhanou pomerančovou kůru, čokoládu a máslo.

zdroj: jemchyjinka.ru 

Sdílejte